B8831In 1913 werd in de Kommerstraat 18 in Brakel een slagerij annex slachtplaat opgericht door opa Daan van der Linden. Hij slachtte voornamelijk bij de mensen thuis. In de kleine winkel werd hoofdzakelijk rund- en schapenvlees verkocht. Door de mensen thuis werd een varken gemest met etensafval en landbouwproducten en in de slachtmaand november werd het geslacht. Er werd onder andere worst, zult en balkenbrij van gemaakt. Maar ook de haren werden verwerkt tot schrobborstels.

In 1954 werd aan de Burgemeester Posweg een nieuwe winkel met woonhuis gebouwd waarin vader Hannes en moeder Jackie van der Linden hun slagerij stichtten. In de winkel werd worst en varkens-, rund- en lamsvlees verkocht. Bij de winkel was een slachtplaats waardoor de slachtingen niet meer bij de mensen thuis gebeurden.

De slagerij stond op een gegeven moment een beetje stil in zijn ontwikkeling, omdat er geen sprake was van een opvolger. Maar toen zoon Daan in 1973 besloot om het toch maar eens in de slagerswereld te proberen, werd er meteen gemoderniseerd en geïnvesteerd in nieuwe machines. Er kwam een nieuw rookkast en kookketel. Deze investering van maar liefst 7900 guldens bezorgde vader de nodig kopzorgen, hij dacht dat dit bedrag nooit meer terug verdient zou worden. Maar toen hij zag dat er een veel constanter product geleverd werd, werd hij ook enthousiast.

In 1978 namen Daan en zijn vriendin Anke de slagerij over. De winkel werd grondig verbouwd en er werden flinke vorderingen gemaakt op het gebied van vlugge en panklare specialiteiten. In 1980 trouwde het stel omdat Daan nog meer kon dan alleen worst maken en werd zoon Johan geboren. In 1983 werd dochter Caroline geboren. Zij neemt op dit moment de winkelverkoop voor haar rekening en is verantwoordelijk voor de catering en bbq party's.

Het bedrijf bleef groeien en kreeg in 1986 een nieuw interieur met een nieuwe toonbank. In 1992 maakte jongste zoon Rick het gezin kompleet. Door de gestage groei werd er in 2003 besloten een nieuwe woonhuis achter de zaak te bouwen en het gehele pand te gebruiken voor slagerij annex worstmakerij. De winkel werd hierdoor vergroot van 26 naar 72 vierkante meter en de routing werd geoptimaliseerd.

In 2013 werd er een nieuw warmte-terugwin-systeem geïnstalleerd waardoor de warmte die vrij komt van de koelmotoren wordt gebruikt voor de warmwatervoorziening en om het pand te verwarmen. Op het dak werden zonnepanelen geplaatst. Hierdoor ontstond er een duurzame en verantwoorde onderneming.