poedscho Oorspronkelijk was de oude school aan de Maasdijk een gebouw met twee lokalen. De kinderen hadden door de hoge ramen weinig uitzicht op de dijk. In 1930 is een derde lokaal aangebouwd door B. van Lit uit Leerdam. Tot 1955 heeft de lagere school erin gezeten. Het heeft toen nog tot 1958 geduurd voordat het officieel als dorpshuis en brandweergarage in gebruik werd genomen. De kleuters bevolkten het gebouw van 1962 tot 1976. Later is het gebouw in gebruik geweest als autogarage van Gonis Hobo, opslag voor groenten en fruit, eerst had Wim van Honk daar zijn handel, daarna Gerrit van Veen en momenteel weer als woonhuis van de familie Hak.

Meester van Westreenen was van 1 juli 1913 tot 1 april 1954 hoofd van de lagere school. Daarnaast had hij een leidende rol in verschillende verenigignen, commissies en comité's. Hij woonde aan de Maasdijk. het perceel van deze woning grensde aan de kerk.

P0051Op zaterdag 30 juni 1956 werd de nieuwe school aan de dorpsweg geopend. Het officiele gedeelte werd gehouden in de Ned. Herv. kerk en stond onder leiding van de voorzitter dhr. W. Bok.

 De school was voor haar tijd een unieke school, aan de zuidzijde drie ruime klasselokalen met veel licht en modern gemeubileerd met voor elke leerling een tafeltje en een stoeltje, een ruime gang met keurige onderwijzerskamer, goed ingerichte toiletten en boven een zeer praktisch ingericht lokaal voor handenarbeid. Tijdens de opening mochten meisjes uit klas 6 de genodigden en belangstellenden van een hapje en een drankje voorzien:  Nel Bok, Johanna Groeneveld, Gerrie van den Anker, Jannie Hobo, Alie van Veen en Toos van Veen.

P02A10

 

Op 16 augustus 1975 werd tegenover de lagere school aan de Dorpsweg een nieuw gebouw geopend waar de kleuterschool in gevestigd werd. De inspecrtrice mw. I.J.M. Kusters opende samen met de kleuterleidster juffrouw Visser deze nieuwe school.