omslagstasekijn2

Stasekijn van Brackel, schildknaap in Gorinchem. (leeftijd: 10 +)

Dit deel is een vervolg op het deel getiteld: Stasekijn van Brackel, page bij de burggraaf.

In de eerste hoofdstukken is Stasekijn nog page en lezen we over zijn tijd in Sulenchem. In het Munnikenland wordt een monnik door een bende ontvoerd en Brackel wordt vereerd met een bezoek van de bisschop. Wat doet deze hoogwaardigheidsbekleder in dit kleine dorpje in de Bommelerwaard?

In Gorinchem maakt Stasekijn het leven mee in de grote stad. Een hoogtepunt is het toernooi wat buiten de stad gehouden wordt. Wie gaat er winnen ? Reijnier van Nassau of Aerten de Cock van Hemert??

Muloc uit de Botersteeg is door heer jan van Arckel aangesteld als keukenhulp in het kasteel, maar hij stelt iedereen teleur. Stasekijn gaat met zijn heer Jan mee naar Villers om een getijdenboek te kopen. Op de terugweg ontdekken ze een brief in het getijdenboek en komen ze iets meer te weten over de bende die monnik Ansfried ontvoerd heeft. Voor de kerstdagen brengt Florys, de heraut van heer jan van Arckel  een slecht bericht. De eerste maanden van het nieuwe jaar 1325 gaan ze op zoek naar het gestolen zwaard van Stasekijn.

Het deeltje is in een beperkte oplage verschenen en op de open avonden te koop in het Koetsiershuis. Of te bestellen via het mailadres van de Stichting:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

prijs: pocketuitgave  € 10.--   (exclusief verzendkosten)

prijs: hardcover € 14,-- (exclusief verzendkosten)